Online, Live Schooling Delivered To You Anywhere! Save 1 full year and finish school in 11 Readmore
impaq home education Readmore
Breinlyn Leerwêreld bied leerders van alle ouderdomme die waardevolle geleentheid om vanaf enige Readmore

Homeschool ABC

A

Approaches

Popular homeschooling approaches and styles ...

+ View
B

Beginning

5 Easy steps to start homeschooling ...

+ View
C

Curriculum

How to choose a curriculum for your family ...

+ View

Videos

Homeschooling leaders unveil Berlin Declaration

During the first Global Home Education Conference (www.ghec2012.org) in Berlin, leaders in the homeschooling movement from some two dozen countries signed a historic document dubbed the “Berlin Declaration” on November 3, demanding that governments around the world respect families and the fundamental human right to home education while slamming authorities in places like Germany and Sweden that ruthlessly persecute homeschoolers.

To start with, the declaration was signed by the entire GHEC board. However, as the document was unveiled in front of a packed conference room with close to 200 people from some two dozen countries, GHEC Chairman Himmelstrand said the goal was to continue gathering signatures and support from organizations and individuals around the world, using the document to keep the pressure on hostile governments.

Leendert van Oostrum, chairman of the Pestalozzi Trust in South Africa attended the conference and is also one of the board members of the GHEC. Click here to read more about the declaration.

International Homeschooling Conference

Support homeschooling when you buy power
Initiative to promote Learning Centres

Related Posts

 

Comments 1

Bouwe van der Eems on Monday, 19 November 2012 05:25

Berig in Nedelands Dagblad oor Berlyn konferensie.

Verklaring van Berlijn breekt lans voor thuisonderwijs

Geplaatst: 6 november 2012 18:24, laatste wijziging: 6 november 2012 18:50
redactie buitenland

BERLIJN - Ouders hebben het fundamentele recht om hun kinderen thuisonderwijs te geven, in plaats van hen naar school te sturen. Regeringen wereldwijd moeten dat recht respecteren. Dat staat in de 'Verklaring van Berlijn', waarmee de deelnemers aan de Global Home Education Conference in de Duitse hoofdstad deze dagen hebben ingestemd. De conferentie, waaraan circa tweehonderd mensen uit ruim twintig landen deelnamen - homeschoolleiders, beleidsmakers, deskundigen, ouders en mensenrechtenactivisten - werd geleid door Jonas Himmelstrand, voorzitter van de Zweedse vereniging voor thuisonderwijs Rohus. Himmelstrand heeft aan den lijve ervaren dat Zweden ouders niet de ruimte laat om hun kinderen thuis te onderwijzen. Om vervolging te voorkomen, is hij met zijn gezin naar Finland uitgeweken.

veeg uit de pan

In de Verklaring van Berlijn worden de Zweedse autoriteiten dan ook veroordeeld om hun compromisloze optreden tegen 'homeschoolende' ouders. Duitsland, waar het door de nazi's ingevoerde verbod op thuisonderwijs nog altijd van kracht is, krijgt om dezelfde reden een veeg uit de pan. Verscheidene Duitse gezinnen hebben inmiddels hun toevlucht genomen tot landen als de Verenigde Staten of Canada, waar ze hun kinderen wel ongestraft thuisonderwijs kunnen geven. Vorige maand nog liet de districtrechtbank in Darmstadt kinderen uit een gezin weghalen, omdat de ouders weigeren hun kinderen naar school te sturen.

De Duitse christendemocratische politicus Norbert Blüm, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, verklaarde zich op de conferentie tegen het monopolie op het onderwijs, dat de staat zich heeft toegeëigend. Volgens hem geven ouders die hun kinderen op verantwoorde wijze thuis onderwijzen 'een gezond antwoord op een heerszuchtig schoolsysteem dat de rol van de ouders bij het onderwijs van hun kinderen negeert'.

superieur

De Verklaring van Berlijn verwijst ook naar tal van langlopende studies die hebben aangetoond dat homeschooling effectief is en dat er geen bewijs voor is, dat kinderen er schade van ondervinden. Volgens de Amerikaanse onderwijsdeskundige Brian Ray is zelfs gebleken dat onderwijs in de huiselijke omgeving superieur is aan onderwijs op school.

Ouders die kiezen voor thuisonderwijs doen dat vaak om religieuze of morele redenen, uit vrees voor drugs en geweld op school, of omdat ze geloven dat kinderen op school niet onafhankelijk leren denken.

De Nederlandse overheid ontmoedigt thuisonderwijs. Ze vindt dat de meeste ouders wel een school kunnen vinden die bij hun levensovertuiging past.

Berig in Nedelands Dagblad oor Berlyn konferensie. [b]Verklaring van Berlijn breekt lans voor thuisonderwijs[/b] Geplaatst: 6 november 2012 18:24, laatste wijziging: 6 november 2012 18:50 redactie buitenland BERLIJN - Ouders hebben het fundamentele recht om hun kinderen thuisonderwijs te geven, in plaats van hen naar school te sturen. Regeringen wereldwijd moeten dat recht respecteren. Dat staat in de '[i]Verklaring van Berlijn[/i]', waarmee de deelnemers aan de Global Home Education Conference in de Duitse hoofdstad deze dagen hebben ingestemd. De conferentie, waaraan circa tweehonderd mensen uit ruim twintig landen deelnamen - homeschoolleiders, beleidsmakers, deskundigen, ouders en mensenrechtenactivisten - werd geleid door Jonas Himmelstrand, voorzitter van de Zweedse vereniging voor thuisonderwijs Rohus. Himmelstrand heeft aan den lijve ervaren dat Zweden ouders niet de ruimte laat om hun kinderen thuis te onderwijzen. Om vervolging te voorkomen, is hij met zijn gezin naar Finland uitgeweken. veeg uit de pan In de Verklaring van Berlijn worden de Zweedse autoriteiten dan ook veroordeeld om hun compromisloze optreden tegen 'homeschoolende' ouders. Duitsland, waar het door de nazi's ingevoerde verbod op thuisonderwijs nog altijd van kracht is, krijgt om dezelfde reden een veeg uit de pan. Verscheidene Duitse gezinnen hebben inmiddels hun toevlucht genomen tot landen als de Verenigde Staten of Canada, waar ze hun kinderen wel ongestraft thuisonderwijs kunnen geven. Vorige maand nog liet de districtrechtbank in Darmstadt kinderen uit een gezin weghalen, omdat de ouders weigeren hun kinderen naar school te sturen. De Duitse christendemocratische politicus Norbert Blüm, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, verklaarde zich op de conferentie tegen het monopolie op het onderwijs, dat de staat zich heeft toegeëigend. Volgens hem geven ouders die hun kinderen op verantwoorde wijze thuis onderwijzen 'een gezond antwoord op een heerszuchtig schoolsysteem dat de rol van de ouders bij het onderwijs van hun kinderen negeert'. superieur De Verklaring van Berlijn verwijst ook naar tal van langlopende studies die hebben aangetoond dat homeschooling effectief is en dat er geen bewijs voor is, dat kinderen er schade van ondervinden. Volgens de Amerikaanse onderwijsdeskundige Brian Ray is zelfs gebleken dat onderwijs in de huiselijke omgeving superieur is aan onderwijs op school. Ouders die kiezen voor thuisonderwijs doen dat vaak om religieuze of morele redenen, uit vrees voor drugs en geweld op school, of omdat ze geloven dat kinderen op school niet onafhankelijk leren denken. De Nederlandse overheid ontmoedigt thuisonderwijs. Ze vindt dat de meeste ouders wel een school kunnen vinden die bij hun levensovertuiging past.
Already Registered? Login Here
Guest
Monday, 23 October 2017
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Legal & Research

Homeschooling and the law

The information provided by the media and government officials on the

+ View

Homeschool Research

Research consistently proves that homelearners perform better.

+ View

History of homeschooling in South

History of home education in South Africa   Home schooling (which

+ View

Centres

Learning centre overview

Support for learning centres SAHomeschoolers.org receives regular

+ View

Start a Learning Centre

Important considerations when starting a learning centre

+ View

How to find a learning centre

Since there is no central registry of learning centres, they are

+ View

Support

Homeschool Forums

Where homeschoolers in South Africa discuss and share ... ...

Tutors

Tutors provide additional support to homeschooling parents. ... ...

Support Groups

Parents living in the same area that support each other. ....... ...

Homeschool family blogs

Blogs by homeschooling families sharing their experiences and advice. ...

Curriculums

ABCmouse.com

  Early Learning Academy for children ages 2 - 8 Reading , Math , ...

impaq

We offer an integrated education solution that gives you full ...

MATHS GAPS

  The Maths Gaps series is designed to help Foundation Phase ...

Imperial International College

Imperial International College offers Online Education for High ...

Q & A

What about matric?
There are a number of ways that homelearners can get a matric. The most popular form of matric is the academic matric. W...
5821 Hits
What is the best curriculum?
There is no curriculum that is the best curriculum for all families. Parents must have a look at as many as possible cur...
4604 Hits
Free and 2nd Homeschool resources
The sahomeschoolers.org website has a list of selected free resources that are available, as well as a service where hom...
5173 Hits
ABCmouse
Save 10%
Course
  • Prev
  • Curriculums & Resources